Zuurstoftherapie 'Hoge Flow' instellen op Dräger Infinity V500

steps
Laatst bijgewerkt op 
1

Zuurstoftherapie 'Hoge Flow' instellen op Dräger Infinity V500

In dit stappenplan zie je hoe je de zuurstoftherapie Hoge Flow (ook wel Optiflow genoemd), instelt op de Dräger Infinity V500 beademingsmachine. Er wordt vanuit gegaan dat zowel de beademingsmachine als de bevochtiging al zijn aangesloten en de beademingsmachine is getest.

Dit stappenplan is ondersteunend aan, maar geen vervanging van het bijbehorende protocol. Raadpleeg bij twijfel en voor de volledige werkwijze altijd het protocol! Raadpleeg bij twijfel altijd het protocol! De link naar het protocol vind je hier: https://umcg.zenya.work/portal/#/document/dd6e2f8a-3724-49c6-9fab-32d483cade11

Dit stappenplan is eigendom van de ICV en mede mogelijk gemaakt door het WIOO.

2

Zet de luchtbevochtiger aan en selecteer de juiste modus

Druk op de aan/uit-knop van de luchtbevochtiger (Fisher & Paykel) om deze aan te zetten. Selecteer vervolgens de modus 'Optiflow' door hier op het scherm op te tippen.

3

Prik de zak met steriel water voor de luchtbevochtiging aan

Haal de spike die aan het luchtbevochtigingssysteem zit uit de gele beschermhoes en prik daarmee de zak met steriel water aan. Er gaat steriel water uit de zak, door het slangetje, naar de kamer van de luchtbevochtiger stromen. Deze is nu klaar voor gebruik.

[term steriel water nog vervangen door wat er op de zak staat. --> hoe heet dit officieel (wat staar er op verpakking?)

4

Koppel de blauwe slang los van het Y-stuk en de witte slang

Koppel de blauwe inspiratieslang los van het Y-stuk en de witte expiratieslang. De witte slang en het Y-stuk heb je nu niet nodig; laat dit aan de kant van de beademingsmachine zitten en leg de rest op het beademingsapparaat. Gooi het niet weg; het wordt gebruikt als de patiënt aan de beademing moet.

5

Sluit de bril voor Optiflow aan op de inspiratieslang van de beademingsmachine

Sluit de bril voor de Optiflow (F&P Optiflow Nasal Cannula) aan op de blauwe inspiratieslang van het beademingssysteem. N.B. Standaard gebruik je maat M voor de bril voor de Optiflow.

6

Plaats de inspiratieslang in de houder

Plaats de inspiratieslang met bevestigde bril voor Optiflow in de houder van de machine. Dit is nu klaar voor gebruik.

7

Zet de Dräger Infinity 500 aan

Zet de beademingsmachine aan. Druk hiervoor op de aan/uit knop links onder het beeldscherm. De machine start op en voert een korte zelftest uit. Hierna kom je in het standby-scherm met twee keuzemogelijkheden: 'Huidige patient' of 'Nieuwe volwassene'. Tip op HUIDIGE PATIENT.

8

Reset de alarmmelding 'App controle en test bead. circuit uitvoeren'

Mogelijk krijg je het alarm 'App. controle en test bead. circuit uitvoeren', incl. akoestisch signaal. Reset dit alarm door op de knop 'Alarm reset' te tippen en dan de ronde knop rechtsonder in te drukken om te bevestigen. N.B. Dit alarm mag je resetten omdat de machine bij het klaarmaken al is getest.

9

Kies de juiste modus (O2-therapie) op het beademingsapparaat

Vanuit het standby-scherm tip je op de knop 'O2-therapie' om deze in te stellen. Tip daarna op de knop 'Beademingsinstellingen' om de voorgeschreven instellingen door te voeren.

10

Stel het zuurstofpercentage en de flow in

Stel de voorgeschreven zuurstofconcentratie (FiO2) en flow in. Tip op de knop 'FiO2' om de zuurstofconcentratie in te stellen. Vervolgens draai je aan de knop rechtsonder de monitor om de juiste waarde in te stellen en druk je deze knop in om de waarde te bevestigen. Stel de flow vergelijkbaar in door op de knop 'Const. flow' te tippen.

11

Ga terug naar het stand-by scherm

Tip op de knop 'Start/Standby' om terug te gaan naar het standby-scherm.

12

Start de zuurstoftherapie High Flow

Tip op de knop 'Beademing starten' en bevestig dit door de knop rechtsonderin in te drukken. De zuurstoftherapie Hoge Flow wordt nu gestart.

13

Gelukt: de ingestelde therapie is gestart!

De door jou ingestelde zuurstoftherapie Hoge Flow is gestart. Het scherm is groen/blauw geworden en er worden curves zichtbaar op het scherm. Laat de IC-verpleegkundige de instellingen controleren en de zuurstoftherapie aan de patiënt toedienen.

Klik hier voor het bijbehorende protocol.
Toevoegen aan…